E   info@vierv.nl

M 06-238 394 05

M 06-229 889 89

Gevestigd in
Harderwijk en Utrecht

Postadres
Bokkekamp 1
3848 BC Harderwijk

VIERV.NL

Psychotherapie

Psychologische hulp

Je kunt bij ons terecht voor individuele psychotherapie, relatietherapie, gezinstherapie en bij voldoende aanbod een echtparengroep.

Als je bij VIER-V wilt starten, plannen we een intake gesprek. Op basis daarvan maken we samen met jou een behandelplan en gaan we aan de slag.

Een eerste oriënterend gesprek is ook mogelijk. Dit bieden we gratis aan. We kunnen dan kennismaken en de mogelijkheden van therapie bespreken.

In onze behandelingen werken we volgens de richtlijnen van de GGZ.

Voor meer informatie of een afspraak, klik hier.

EFT relatietherapie in een ‘Houd me vast’-groep

Lopen jij en je partner regelmatig tegen dezelfde problemen aan waar je niet uit komt? Zoek je naar meer ‘echt contact’ of verbondenheid in je relatie?
Bij voldoende aanmeldingen zijn wij van plan te starten met een groepsrelatietherapie gebaseerd op Emotionally Focused Therapy (EFT).

EFT is een bewezen effectieve therapievorm voor koppels en (echt)paren.
Het traject bestaat uit 8 sessies van 2 uur. Het eerste deel van de sessies bestaat uit educatie en groepsgewijs leren aan de hand van materiaal dat door Sue Johnson, de grondlegger van EFT, is samengesteld. In het tweede deel ga je samen met je partner het geleerde bespreken en oefenen, waarbij met hulp van de therapeuten ruimte is voor persoonlijke en relationele verdieping. Op deze manier is er een mooi samenspel tussen meer inzicht in jullie eigen interacties en leren van theorie en van elkaar. De groep kan gezien worden als relatietherapie-light en kan ook goed de functie hebben om heviger problemen te voorkomen. Als na het groepstraject blijkt dat vervolg met individuele partnerrelatietherapie passend is, zullen we dit op maat aanbieden.
Dit traject en partnerrelatietherapie als behandeling worden niet vergoed door je zorgverzekeraar. Soms is partnerrelatietherapie deel van een behandeling voor (eerder gediagnosticeerde) problematiek en in dat geval is er vaak wel (deels) vergoeding door je zorgverzekeraar mogelijk, na de behandeling. Als dit bij jullie aan de orde is, zullen we dat aangeven. De kosten voor het traject bedragen € 800,- per paar, inclusief een intakegesprek van een uur dat voorafgaand aan de start van het traject met jullie samen wordt gevoerd.
De 8 groepssessies worden om de week aangeboden en zullen plaatsvinden op maandagmiddagen van 13-15 uur in Harderwijk. Het boek ‘Hou me vast’ van Sue Johnson is noodzakelijk. We raden aan dit te kopen voor de start van de groep.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact op! Voor meer informatie of een afspraak, klik hier.

Informatie verwijzers

VIER-V biedt basis- en specialistische GGZ. Consultatie, onderzoek en behandeling behoren tot de mogelijkheden.

Voor individuele psychotherapie maken we gebruik van schematherapie (SFT), cognitieve gedragstherapie, cliëntgerichte therapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR. Bij partnerrelatie therapie maken we vooral gebruik van emotionally focused therapy (EFT).

VIERV.NL

Psychologische expertise